Notícies

« Ves enrere

El Consell convocarà en els pròxims dies la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere

El Consell convocarà en els pròxims dies la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere

El Consell convocarà en els pròxims dies la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència Masclista i de Gènere, amb la finalitat d'analitzar els protocols d'actuació en el cas de l'assassinat de Jessica pels trets efectuats per la seua ex parella sentimental a Elda, quan anava a recollir al seu fill a l'eixida del col·legi.

En repulsa per l'últim crim masclista ocorregut en la Comunitat Valenciana, representants del Consell, Les Corts, diverses entitats i institucions i societat civil en general han guardat tres minuts de silenci en diferents llocs de la Comunitat Valenciana per a condemnar l'assassinat de Jessica.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, que s'ha sumat al minut de silenci celebrat en la plaça Major de Castelló, ha mostrat «nostre pesar, el nostre duel, la nostra tristesa i la nostra indignació per aquest assassinat masclista que ve a constatar la urgència i la necessitat d'implementar totes les mesures possibles a través del Pacte Valencià contra el masclisme i la violència de gènere».

«No poden tornar a ocórrer errors com els que, en algun moment, s'han produït en aquest assassinat», ha assenyalat Puig, qui ha insistit que la societat «ha de blindar-se enfront de subjectes d'aquestes característiques i, des de l'escola fins a qualsevol àmbit de la vida, bandejar el masclisme, com a causa que produeix aquesta absoluta barbaritat».

Per part seua, la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, que ha presidit la concentració que s'ha dut a terme a València davant el Palau de la Generalitat, ha insistit que s'ha de reunir la comissió de seguiment del Pacte Valencià contra la Violència Masclista per a veure «què ha fallat i qui ha fallat perquè, en aquest cas, sí que hi havia denúncies i teníem l'obligació de protegir a la víctima».

La titular d'Igualtat ha assegurat que aquest cas demostra que «hem de millorar els protocols i millorar allò que haja pogut fallar en aquesta ocasió perquè no torne a passar».

En finalitzar els tres minuts de silenci, Oltra ha agraït la presència dels representants dels diferents grups parlamentaris en Les Corts, de la Diputació de València, d'altres entitats i de la ciutadania en general per a mostrar que «estem lluitant per una societat igualitària i per una societat decent».

«Estem amb el cor amb els familiars i amics de Jessica; amb la gent que la volia; la gent que la necessitava tant, en particular, el seu fill de tres anys», ha insistit la vicepresidenta, qui ha assegurat que «estem absolutament colpejats per tanta destrossa, tanta brutalitat i tant de dolor en aquest moment».

Derrocar els murs

Durant el seu discurs, Oltra ha tornat a posar l'accent que entre tots «hem de derrocar els murs invisibles que, moltes vegades, separen a les víctimes de la resta de la societat».

«Hem de continuar col·laborant i denunciant quan sabem que hi ha un cas de violència de gènere en el nostre entorn. Perquè és veritat que ara hi ha hagut un error, però, per cada fallada que hi ha, hi ha milers d'encerts», ha incidit la vicepresidenta, qui ha animat a tota la societat «a fer costat a les víctimes i a denunciar i a assenyalar als agressors».

Oltra ha insistit a estar «al costat de les víctimes i absolutament enfrontats als agressors» perquè «la violència contra les dones no és ben rebuda en aquesta societat», que rebutja «contundent i *indignadamente a aquells que es creuen amb el dret d'agredir a les dones i assassinar-les».

Condemna unànime

Després de la concentració, representants dels diferents partits polítics amb representació en Les Corts han manifestat la seua condemna unànime contra la violència masclista.

La sotssecretària provincial de Polítiques Socials del Partit Popular i diputada de la Diputació de València, Mª Carmen *Contelles, ha assegurat que «amb la violència de gènere no hi ha color polític», per la qual cosa tots els partits polítics han d'estar «units per a lluitar clarament contra la violència masclista».

Per part seua, la directora general de l'Institut Valencià de les Dones i per a la Igualtat de Gènere, María Such, en representació del PSPV, ha manifestat la «condemna ferma» als casos de violència masclista i ha assegurat que, amb el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, «pretenem que la societat valenciana siga una societat més igualitària i amb unes relacions més igualitàries».

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Compromís en Les Corts, Juan Ponce, ha mostrat «les condolences a la família d'aquesta nova víctima de violència masclista» i ha posat en valor «les mesures que s'estan posant de suport a les víctimes perquè s'animen a denunciar i estiguen acolliments per la societat».

En representació del Grup Parlamentari Podemos-*Podem, Cristina Cabedo ha posat en relleu que «l'assassinat era evitable perquè tenim un pacte estatal ineficaç», al qual l'Estat ha de dotar de «uns pressupostos dignes». Així mateix, ha destacat «el compromís que té la Generalitat en l'erradicació de la violència masclista», per al que ha assignat 12 milions d'euros de pressupost.