Notícies

« Ves enrere

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista celebra el seu quart aniversari amb un grau d'execució del 91%

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista celebra el seu quart aniversari amb un grau d'execució del 91%

- Mónica Oltra ha presidit la reunió per videoconferència amb les entitats signants d'aquest acord en el seu quart aniversari
- Oltra recorda el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista com "un gran pacte de tota la societat valenciana"
 
 
El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, impulsat des de la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i subscrit amb el conjunt de les institucions, partits polítics i societat civil, ha commemorat el seu quart aniversari amb un grau d'execució del 91 per cent.
 
Així ho ha assenyalat la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui ha presidit la reunió per videoconferència amb les entitats signants d'aquest acord, i després de la qual ha destacat que, malgrat les dificultats derivades de la pandèmia, es continua avançat en la seua execució.
 
La vicepresidenta ha recordat que el Pacte, subscrit per 63 entitats, és "un gran pacte de tota la societat valenciana" per a combatre el terrorisme masclista i acabar amb la violència de gènere, però també per a garantir els drets de les dones "des d'un punt de vista positiu, de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes".
 
En la seua intervenció, Oltra s'ha referit també a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la COVID-19 "que ens ha colpejat molt durament però que també ens ha canviat la manera de treballar, tots en un mateix sentit, reforçant la unitat social i institucional en contra de la violència de gènere i masclista".
 
És necessari, ha assenyalat, treballar per a evitar que les conseqüències de la pandèmia "aprofundisquen més la bretxa de les desigualtats i les violències patriarcals", i suposen una oportunitat de canviar les coses cap a una economia de les 3 C, cuidar, curar i criar, i en definitiva "cap a un món més sostenible, habitable i amable"
 
Oltra ha posat l'accent en la importància de continuar treballant per a donar una resposta eficaç a la feminització de la pobresa, "mitjançant itineraris d'inclusió per a garantir una vida independent, emancipada i lliure de lligams de les dones, clau en la lluita contra la violència de gènere i masclista".
 
La vicepresidenta ha conclòs la seua intervenció destacant la necessitat de continuar unint esforços per a combatre les violències sexuals a través de mesures preventives de "educació i sensibilització", així com programes d'atenció, acompanyament i recuperació "per a atendre de manera integral a totes les dones víctimes".
 
298 mesures
 
El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista es va estructurar en cinc eixos, 21 objectius i 298 mesures concretes, de les quals en aquests moments 234 estan desenvolupades o en execució permanent. Això significa que en l'anualitat 2020-2021 s'han posat en marxa 34, quedant només un 9 per cent sense executar.
 
Entre les actuacions que s'han posat en marxa al llarg d'enguany, cal destacar el Programa Alba, concertat amb entitats especialitzades, d'atenció i itineraris d'acompanyament i alternatives sociolaborals i residencials per a dones víctimes d'explotació sexual o tracta amb finalitats d'explotació sexual, en contextos de prostitució.
 
Així mateix, des d'Igualtat es continua avançant en la lluita contra la feminització de la pobresa facilitant l'accés a la Renda Valenciana d'Inclusió per a famílies monoparentals, garantint a més l'accés directe a la resta de prestacions com les ajudes de lloguer, beques de menjador i transport escolar, accés a escoles de 0 a 3 anys, cobertura del copagament farmacèutic i transport.
 
En l'àrea de la conselleria d'Hisenda i Model Econòmic s'ha treballat per a facilitar l'accés a beneficis fiscals per a dones víctimes de violència de gènere i masclista i els seus fills i filles.
 
Així, la Llei de mesures fiscals 2021 va incorporar modificacions per a regular el tram autonòmic de l'IRPF i restants tributs cedits, beneficis fiscals en l'IRPF, Impost sobre Successions i Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics documentats per a l'accés de l'habitatge habitual per part de víctimes de violència de gènere.