Notícies

« Ves enrere

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista és transcrit al braille

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista és transcrit al braille

Braille

El Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista ha sigut transcrit al braille, la qual cosa permetrà que les persones amb ceguera tinguen accés a un acord que implica al conjunto de la societat en la lluita contra este tipus d'agressions, i que a partir d'ara serà "més inclusiu, més de tots i de totes", segons va afirmar la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, qui va presidir l'acte de presentació.

La traducció, realitzada por l'ONCE, en col·laboració amb el Comité d'Entitats Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI-CV), suposa donar compliment a una de las 293 mesures concretes que recull el Pacte, i que es dividixen en 21 objectius i 5 línies estratègiques amb les que es pretén garantir una societat "lliure i segura de violència de gènere i masclista".

En l'acte de presentació del document, al qual també van acudir el president del Consell territorial de l'entitat en la Comunitat Valenciana, Enrique Llin, el president de CERMI Comunitat Valenciana, Luis Vañó, i el secretari autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez, la vicepresidenta va agrair la contribució que les entitats i associacions de persones amb diversitat funcional han realitzat durant tot el procés d'elaboració del documento del Pacte.

La presentació també va comptar amb la participació de dones amb diversitat funcional que van llegir els objectius del Pacte que van fer referència a la violència en les dones amb diversitat funcional.

Oltra va destacar la situació especial dels casos de la violència de gènere en dones amb diversitat funcional, un col·lectiu en què este tipus d'agressions "passen inadvertides per l'entorn, donant lloc a una situació d'invisibilitat".

Així, el Pacte contempla mesures específiques relacionades amb les dones amb diversitat funcional que han sigut víctimes de violència de gènere, un compromís del Consell, per a garantir l'atenció integral especialitzada als grups de dones més vulnerables, "tenint en compte les seues múltiples discriminacions" entre les que va especificar la diversitat funcional.

Al respecte la vicepresidenta va indicar algunes de les actuacions concretes per a dones amb diversitat entre las què va ressaltar l'impuls de vivenda pública assistida per a dones víctimes de violència amb diversitat funcional, i la realització d'un protocol d'accés a centres residencials i centres de dia per a dones majors i/o amb diversitat funcional víctimes de violència de gènere.

Per a Oltra, la igualtat entre dones i homes i la resposta a les violències masclistes "són qüestions que interpel·len a tota societat", però més encara en relació a les dones amb diversitat funcional perquè són "potencialment més vulnerables, i dones que pateixen dobles i triples discriminacions".

En aquesta línia, va manifestar que tota la societat valenciana es pot sentir "molt orgullosa" del Pacte Valencià perquè és el fruit del "treball compartit" entre les institucions, administracions i la societat civil. A més, perquè és el primer a Espanya en el qual el compromís amb la lluita contra la violència que pateixen les dones i per la igualtat de gènere s'ha adquirit pel "conjunt de la societat i no simplement com a mandat governamental".

Es tracta d'un pacte concebut no solament per a institucions i organitzacions sinó també perquè totes les persones que ho desitgen puguen sumar-se a ell, "adquirint un compromís personal, fomentant la igualtat en les relacions personals quotidianes, donant suport a les víctimes de la violència masclista o transmetent valors igualitaris en l'entorn familiar", va precisar.

Aquest pacte, segons la vicepresidenta, està servint per a evidenciar "la unitat de tota la societat front dels agressors" i llançar-los un missatge clar, "no teniu cabuda en la nostra societat, no vos volem; estem del costat de les dones que pateixen la vostra violència, i anem a per vosaltres, perquè cada vegada que maltracteu o colpegeu una dona, agrediu a tota la societat".